Saako kirjastossa metelöidä? Keskustelutilaisuus 22.11. Espoossa, Helsingissä ja Tampereella

Mitä kirjastoissa kuuluu ja saa kuulua? – kirjastoihin akustoivia taideteoksia

Entressen (Espoo), Sampolan (Tampere) ja Vallilan (Helsinki) kirjastoissa julkistetaan akustoivat taideteokset ja keskustellaan äänimaiseman ulottuvuuksista tiistaina 22.11.2016 klo 18.

Keskustelussa mukana tutkijoita, kirjaston edustajia ja taiteilijoita. Tapahtuman aikana voi kuunnella vastamelukuulokkeilla erilaisia kirjastoäänimaisemia. Tilaisuuksiin on vapaa pääsy.

Saako kirjastossa metelöidä? Facebook
Yleisten kirjastojen muuttuva äänimaisema Facebook

Entressen kirjasto, Siltakatu 11, Espoo

Sampolan kirjasto
Sammonkatu 2, Tampere

Vallilan kirjasto, Päijänteentie 5, Helsinki

Kirjastojen äänimaisema on noussut yleiseksi puheenaiheeksi. Monet toivoisivat kirjaston tarjoavan rauhallisen tilan työskentelylle ja opiskelulle, mutta yhä useammin sama tila toimii myös kohtaamis- ja tapahtumapaikkana lähialueen asukkaille. Kirjastojen arkipäivään kuuluu se, että asiakkaat valittavat melusta, mutta toivovat kuitenkin yhtä usein kirjastoon enemmän toimintaa ja elämää.

Yleisten kirjastojen muuttuvaa äänimaisemaa on tutkittu opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamassa kansallisessa hankkeessa. Kevään 2016 aikana Helsingissä, Espoossa, Lappeenrannassa, Seinäjoella ja Vihdissä on haastateltu kirjastojen asiakkaita ja mitattu niiden akustisia ominaisuuksia. Asiakastutkimusten ja akustisten toimenpiteiden tulokset julkistetaan vuoden 2017 alkupuolella, mutta sitä ennen kirjastot nostavat äänimaisemat laajemman keskustelun alaisiksi.

Voisiko kirjaston äänimaisema olla miellyttävämpi? Voiko kirjaston äänimaisemasta tehdä taidetta tai sen kanssa leikkiä taiteen keinoin? Osaammeko kuunnella kirjaston ääniä? Kirjastot kolmessa eri kaupungissa avaavat korvansa äänille ja muuttuville äänimaisemille.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.